QUIN GOS ENCAIXA AMB TU?

Són moltes, (per sort), les persones que decideixen tenir un gos, el millor amic de l’home diuen, i amb tota la raó, un gos mai et fallarà, sempre estarà al teu costat, et rebrà com mai cap ésser humà ho faci, t’ajudarà a la teva salut física, a la teva salut mental, en definitiva....com que no acabaríem de nombrar les avantatges que té tenir un gos, continuem amb el post.

Doncs bé, quan arriba el moment d’escollir el gos, hem de tenir en compte uns quants factors importants, pensa que aquesta decisió és una responsabilitat que formarà part de la teva vida entre 10 i 14 anys aproximadament, així que no és qualsevol tonteria!

post

 

En la nostra opinió, heu de tenir en compte aquests factors a l’hora d’agafar un gos:

- Escull en base al teu nivell d’activitat, hi ha gossos que necessiten un nivell d’activitat alt o molt alt i d’altres que són molt passiu o tranquils, així que si ets una persona que t’agrada l’esport i el vols compartir amb el teu nou amic, tria races com el Braco, Border Collie....

- L’estil de família i l’hàbitat, no és el mateix tenir fills que no tenir-ne, si ets solter, si passes moltes hores fora de casa, si tens terreny o vius a un pis, tots aquests punts són importants per una bona convivència a casa.

- Les despeses que comporta un gos, si has de tenir un animal, que estigui el millor possible, no cal comprar el menjar més car ni els accessoris més espectaculars, però si tenir en compte el més bàsic. L’alimentació és una base molt important de la seva salut, en propers post ja profunditzarem en aquest tema, també és important la vacunació anual i els antiparasitaris interns i externs.

- Si marxes de vacances, saps què faràs amb ell? Pots emporta-te’l amb tu? Si no és així, no et preocupis, hi ha moltes alternatives, el pot cuidar un familiar, contractar a una persona especialitzada en canguratge de gossos, residències, etc. Tria l’opció que més et convingui però que ell estigui bé!

I si llegit això encara dubtes, només cal que facis el test a continuació:

Test INFALIBLE per a l'elecció del teu futur gos.

Per què vols un gos?
A) Vull un gos perquè el meu veí s'ha comprat un i és molt graciós. A més sóc súper fan de les famoses que surten de festa i l'hi porten.
B) Vull un gos perquè m'encanten els animals, vull companyia i em semblen preciosos.
C) Vull un gos perquè m'agradaria fer alguna activitat esportiva amb ell, perquè vull que em protegeixi la casa o perquè treball amb ells.

Què cerques en un gos?
A) Que sigui tranquil, no molesti, no deixi anar pèl, ni embruti, ni faci mala olor. Ah, i que no faci soroll.
B) Que sigui juganer, graciós i afectuós. M'agrada passejar i fer activitats a l'aire lliure, m'agradaria compartir la meva vida amb un.
C) Que tingui unes determinades aptituds i qualitats per realitzar alguna activitat concreta.

Com és el teu estil de vida?
A) No estic mai a casa, treball tot el dia. Els caps de setmana surto fins tard

i dormo el matí.
B) M'absento diverses hores, ho deixaré solament ocasionalment.
C) Treball amb gossos, m'acompanyarà gairebé sempre.

Com t'agraden els gossos?
A) Casualment m'agraden sempre els que es posen de moda.
B) M'agraden tots, són tan macos…
C) M'agraden amb unes línies de bellesa específiques, m'agrada que tinguin unes mesures precises i que els colors siguin d'una forma determinada.

Un gos per a tu seria…?
A) Un complement ideal per anar a l'última.
B) Un amic per a tota la vida.
C) Un company per a una activitat esportiva, treball o hobbie.

Majoria resultat A.
Ho sento, molt han de canviar les coses perquè estiguis preparat per tenir un gos. Pel bé del futur afectat i de la protectora que el recollirà del carrer, adopta un Tamagochi.

Majoria resultat B.
T'encanten els gossos, veus un pel carrer i ho persegueixes per intentar tocar-ho. El que has de fer és anar a la protectora més propera perquè t'orientin sobre el caràcter i els tipus de gossos que tenen allí , t'ajudaran perquè puguis adoptar al teu nou millor amic. En les protectores hi ha gent amb molta experiència que coneix bé a tots els animals que hi ha allí abandonats i t'oferiran els que millor encaixin amb tu. No descartis els gossos adults, si estan educats són fàcils d'adaptar a un nou habitatge i agrairan que els donis una segona oportunitat.

Majoria resultat C.
T'agraden els animals, però vols un gos per a una activitat molt concreta: bellesa, defensa, cerca, rescat… Encara que sóc de l'opinió de “adopta sempre”, és clar que algunes disciplines requereixen gossos d'una raça específica. Però et vaig a demanar un favor: abans de comprar-te aquest gos fes-te una passejada per les protectores més properes. Et sorprendria la varietat de tipus de gossos i la quantitat de gossos de raça que hi ha allí abandonats, fins i tot gossos molt joves als quals els seus amos de “majoria resultat A” solament els han donat unes setmanes abans de cansar-se. També pot ser que trobis un gos que no sigui de raça, però que compleixi perfectament amb les característiques que estàs buscant.

*Test publicat de bikecanine.com