Quant fred suporta el meu gos?

Arriba el fred i les baixes temperatures també els afecten, depèn la raça de gos que tinguis, aguantarà millor o pitjor el fred i la humitat. Veterinaris de la Universitat de Tufts (EEUU), han dissenyat una taula orientativa perquè tinguis una idea de quan el teu gos pateix fred.

S’ha de tenir en compte diferents factors a aquesta taula:

fred_frio_perro_gossos_temperatura_abrigo_abric

  • La mida del gos, si és de raça petita, mitjana o gran. Hi ha gossos com les traces nòrdiques que estan més preparats pel fred que un Chihuahua, que no ho està.
  • L’edat del gos, els cadells i els gossos més ancians no termorregulen de manera tan eficient com ho fa un gos adult i sa.
  • El pelatge que tingui el gos, no és el mateix un gos de pèl curt que no tingui sub-pèl (recordem que el sub-pèl és de textura més llanosa i suau i està sota del pèl exterior).
  • Les costums del gos, hi ha gossos més habituats a estar a l’exterior que d’altres. O bé, perquè fan més vida a l’exterior, perquè hi dormen, suposant sempre que tinguin una caseta on refugiar-se o perquè estan més acostumats a passejar per llocs freds, amb neu,…
  • La humitat, és molt diferent un ambient fred i sec que amb humitat, ja que aquesta fa que la sensació tèrmica sigui més baixa, per tant en llocs humits, s’ha de pensar en baixar un grau a la taula descrita.

 

Aquí us deixem la taula:

 

Temperatura_exterior_gos_fred_frio_perro_invierno_hivern

El meu gos necessita realment abric?

Si mai has dubtat si posar o no abric al teu gos o ets dels que es pensa que és una moda, cal dir que com hem dit en un dels punts anteriors, races amb sub-pèl com el Husky, el sant Bernat,…tenen un pelatge preparat pels dies més freds no necessiten un abric. Ara bé, les races de pèl curt o que la capa del sub-pèl és més escassa com podrien ser els llebrers o podencs, i les races més petites com el chihuahua, el bichón maltès, yorkshire si que seria necessari una aportació extra de calor quan surten a l’exterior en els dies més freds i humits de l’hivern.

Tots coneixem els nostres gossos i com actuen, i aquestes races sovint quan els posem un abric, se senten còmodes i no fan cap intent per treure’s la roba que els hem posat, més aviat tot al contrari. Per tant, també has de fixar-te amb el seu comportament quan li posem l’abric.

fred_frio_perro_gos_temperatura_abrigo_abric

Quin tipus d’abric li poso?

Hi ha una gran varietat de models, de llana, de nylon tipus anorac, impermeable, o una combinació d’ells. Per tant has d’escollir la comoditat del gos en primer lloc, un abric molt voluminós i que no li deixi mobilitat no serà la millor elecció. A partir d’aquí, si tenim pensat anar a la neu o en llocs humits, haurà de ser un abric impermeable i més gruixut, que no pas aquell gos que passeja per la ciutat i no tenim previst que es mulli, en aquest cas amb un jersei de llana en podem tenir prou.

Una última recomanació i no menys important són els coixinets, és una part sensible i si per exemple, tenim pensat fer llargs recorreguts per la neu, existeix una gran varietat de botes, però si el teu gos no les accepta perquè no se sent còmode, cosa que pot ser bastant normal, al mercat hi ha una gran varietat de productes per tenir cura, hidratar i fer un bon manteniment dels coixinets.

 

Deixa una resposta

Obrir xat
En què et podem ajudar?
Hola!
En què podem ajudar-te?