El Nadal amb gossos i gats

Durant les festes de Nadal hi ha certs perills tant per a gossos com per a gats. Des de la decoració nadalenca, algunes plantes com la típica Flor de Pasqua, els menjars copiosos i dolços.

 

nadal_navidad_perro_gos_perill_peligro

Per Nadal, les cases poden canviar una mica de la rutina de l’any, hi posem decoració nadalenca, el pessebre, llums, hi ha més soroll amb les reunions familiars i amics, i les celebracions. Si tens gos o gat, hi ha alguns perills que has de tenir en compte perquè el Nadal sigui bo, tant per a tu com per a ells:

1. Arbre de Nadal:

A l’arbre de Nadal hi solem posar decoració com boles de nadal, serpentines, etc., tots aquests objectes a gossos i gats els criden l’atenció, tu hi veus una bola de nadal decorativa, però per a ell és un objecte amb el qual pot jugar. Has de tenir en compte que molta de la decoració està feta amb materials que poden ser perillosos per a ells.

Imagina al teu gos que li encanten les pilotes i veu un gran assortiment penjades, és possible que s’hi acosti i si hi té accés, les agafi. El mateix passa amb els gats, els crida molt l’atenció! Objectes que pengen de fils i si els toquen es mouen, la joguina perfecte! Els gats inclús poden voler trepar per l’arbre…. Així que vés en compte!

2. Llums i cables:nadal_navidad_gato_gat_peligro_perill

Les llums de nadal tenen cables, que per molt que intentem amagar, ells hi arriben, així que vigila que no els mossegui, pot patir una descàrrega elèctrica. Intenta que tampoc trenqui les llums, que en molts casos estan fetes de plàstic o vidre que es poden empassar o clavar. Així que el millor que pots fer és desendollar les llums quan marxis de casa i no puguis vigilar-lo.

3. Plantes nadalenques:

A part de l’arbre de Nadal, hi ha tres plantes per excel·lència que hi ha a moltes cases en aquesta època, parlem de la Flor de Pasqua, el vesc i el grèvol.

La Flor de Pasqua és tòxica tant per a gossos com gats, si la ingereixen pot provocar problemes intestinals com vòmits, nàusees i/o diarrees. I per contacte directe poden patir picors i irritacions. Intenta posar-la a un lloc poc accessible per a ells.

El vesc i el grèvol també poden donar problemes gastrointestinals si són ingerits.

grevol_acebo_flor_pascua_pasqua_navidad_nadal_gos_perro_gat_gato

4. Menjar, begudes alcohòliques i dolços:

En aquestes dates es fan àpats abundants, amb condiment, salses que tant a gossos i gats no els senten bé. Les sobres de l’escudella, algun tros de carn amb salsa que sobra….els acaba caient alguna cosa de menjar! Però vigila què els hi dones, i més si no estan acostumats, és important a dir que els aliments cuinats amb salsa i molts condiments no els són gens recomanables. Poden patir empatx i problemes gastrointestinals, de fet és molt usual veure gossos amb aquest tipus de problemes després dels sopars i dinars de Nadal.

Per una altra banda, hi ha els dolços, aliments prohibits per a ells ja que porten molt de sucre, la xocolata és un dels aliments que no has de donar mai, ja que és tòxica per a gossos i gats. I no cal dir que l’alcohol també està prohibits per a ells, els pots provocar greus problemes de salut.

Si el teu gos o gat demana alguna cosa de menjar, el millor és que li donis xuxes específiques per a ell.

5. Soroll i gent:

Si a casa teva us reuniu familiars i amics, evidentment hi haurà un moviment i soroll de persones, crits, aparells com l’espantasogres, etc. que per a ells els pot ser molt molest, espantar i descol·locar bastant. Depèn del nivell de sensibilitat que tingui el vostre gos o gat, el millor és que puguin tenir un lloc on hi hagi més calma i puguin estar més tranquils quan ells vulguin.

Posa-li el seu llit i joguines a una habitació apartada, per si ell vol calma, pugui anar allà i estar més relaxat, lluny de sorolls i crits.

nadal_navidad_perro_gos

Esperem que amb tot això, tingueu unes Bones Festes!

Deixa un comentari