Els beneficis de tenir un animal a casa

Quasi la meitat de les llars a Espanya té animals de companyia, en els últims anys hi ha hagut un boom per tenir un animal domèstic a casa, al nostre país, el gos és el guanyador indiscutible, seguit de les llars que tenen gat.

familia llar gos gatI és que, segons estudis recents, l’any 2020 a Espanya ja hi havia més animals que menors de 15 anys. I aquest fet a què és degut? Doncs hi ha moltes variables, aquí van algun dels motius que fan que els animals agafin terreny i tinguin tanta importància a les nostres vides.

El primer és que a la generació millennial els agrada la companyia d’un animal, i en especial d’un gos, les actuals circumstàncies econòmico-socials han fet que aquesta generació sigui molt més “pet-friendly”, i és que aquest segell pet friendly cada vegada ven més. Actualment, són un més de la família, i com a tal, gaudeixen de bon menjar, joguines, vacances i tot el necessari per al seu benestar, perquè senzillament agrada la seva companyia.

En segon lloc, els beneficis que comporta tenir un animal, segons el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, està demostrat que acariciar, tocar i observar a un gos ajuda a reduir els nivells de tensió arterial, i interactuar amb ells aporta grans beneficis psicològics, socials, emocionals i físics.

El vincle que es crea amb el gos va més enllà, ens fan sentir segurs, còmodes, millor amb nosaltres mateixos, i és que amb ells no ens sentim jutjats i podem ser nosaltres mateixos, això ajuda, i molt, a col·lectius com els nens i la gent gran. Els resultats que s’obtenen amb les Teràpies Assistides amb Animals (TAA) ho demostren. En el nostre país, lamentablement encara no està molt arrelat, però els resultats positius i els beneficis, depenent quin tipus de col·lectius, així ho indiquen.

gos abraçada salut

Tenir un animal t’ajuda a ser més feliç, tenir més vida social i estar en més bona forma física. Però anem per parts, t’ajuda a ser més feliç, ja que diferents estudis afirmen que tenir un animal aporta menys soledat i ens fa ser més positius, baixant així el risc de caure en depressió.

Tenir més vida social, i és que tenir un gos és haver de sortir a passejar amb ell, d’aquesta manera pots conèixer molta gent en activitats, al parc, si el portes a fer agility, inclús es fan trobades exclusives de propietaris de gossos per fer excursions, així que vida social no te’n faltarà.

gos noia runningEstar en bona forma física, tal com hem comentat, un gos necessita sortir, i caminar ajuda a mantenir-nos actius, s’ha comprovat que els propietaris de gossos tenen el nivell de colesterol més baix que els que no en tenen. Pots fer esport amb ell, si t’agrada córrer (sempre que agafis una raça adequada, d’aquest tema en podem parlar en un altre post…), pot ser el teu millor company, el canicross està molt estès i compta amb curses pròpies.

Així que ja saps, i si ets dels que pateix estrès, la ciència ha demostrat que l’afecte que ens mostra un gos redueix els nivells de cortisol, hormona que es relaciona directament amb l’estrès.

I tu què en penses? La ciència ho corrobora…. Tot són avantatges.

Deixa una resposta

Obrir xat
En què et podem ajudar?
Hola!
En què podem ajudar-te?